23 April 2008

Blog Tiruan

Dimaklumkan bahawa blog rasmi pada masa ini hanyalah di http://mohdalirustam.blogspot.com/ web blog lain adalah tiruan dan tidak mempunyai maklumat yang betul. Harap pembaca tidak merujuk web blog yang diwujudkan dengan niat negatif.

68 comments:

MakLaN said...

Kalau tak nak ditiru atau diciplak silalah beli domain sendiri Dato'. Ataupun gunakan khidmat hosting berbayar.

TungkuMuna said...

this is very unethical..
kalau nak buat komen pilah kat barisanmelaka@blogspot. gua pun post my comment there..
ni lah susah kalau org letak otak kat kepala lutuut..
suka nak menganiaya org....pigidah..pengecut..
I agreed with maklan dato..u should have ur own domain..( i believe... right now mst dato tgh consider nak letak nama apa..)
buat aja dato..apa yang baik saya sokong yang tak elok saya akan bagi komen ..

Halim said...

kalau tanak kena klon sila enable comment tu dato'. kami pembaca ni bukan cam org umno mr yes man. mana lg nak lepas geram kalau tak kat blog ni. aku yg mengikuti perkembangan politik tanahair sejak sek menengah amat benci/meluat giler kat pemimpin2 umno yg rasuah,hipokrit,shit. kejayaan pakatan rakyat menafikan majoriti 2/3 disambut dgn satu loncatan kegembiraan pada 8 march dulu sampai bini aku pun heran tgk perangai aku cam bdak2.

Siapalah aku said...
This comment has been removed by the author.
mad said...

satu lagi post yg menunjukkan kebodohan dan kedangkalan org2 um..no/bn. blog klon ngan ori sama jer cuma blog klon boleh post komen, tapi datuk disabled komen dalam post datuk sebab hampir 100% pembaca tak setuju dengan pendapat datuk yg berat sebelah dan tidak membuka minda langsung. org um..no/bn sendiri pun ada yg tak suka dgn datuk apatah lagi kami yg pro pr. post yg paling menarik dan bermanafaat dibaca dlm blog datuk adalah komen dari pembaca tapi datuk dah disabled sebab tu blog datuk sekarang dah tak ada nilai macam barang longgok kat pasar malam jer. datuk masih belum memahami konsep sebenar alam internet nampaknya. kalau kami nak baca propaganda jijik um..no/bn dalam suratkabar atau tv perdana boleh dapat tiap hari. terima kasih datuk. selamat berbakti dan buat duit

malaccan said...

I felt that this is a better site having the truth, i will continue viewing this site instead of the claimed original one which full of one sided irresponsible articles.

Ali baba, solve the flood problem!!!!!! you are in the record book for being the worst ever dato banjir melaka.

Thank you for the clone!

Terence said...

Dato' buka komen untuk pembaca komen dan bagi pandangan lah. Kalau saja nak tulis pandangan Dato' saja, pergilah tulis buku. Apalah!!!

BOIKOT BN said...

salah satu perangai yg buat aku meluat kpd pemimpin BN...

~nss~ (",) said...

tima kasih kepada yg buat blog clone ni..pemimpin hipokrit!!!kalau berani kenapa tak on jer comment???nampak sangat pengecut...menyembunyikan kebenaran.ingat org2 muda zaman sekarang ni tak reti nak berfikir ke?cuba la contohi Dato' Seri ANwar Ibrahim..org buat blog die pun sibuk nak buat blog..mcm ni la pemimpin umNOOOOOO!

mie said...

alahai blog rasmi la plak..hoho~
enable la komen, so blh orang lain bagi pendapat. xkan nak ikut kepala sendiri. bila nak maju..

Masy said...

klu ni blog tiruan, camne plk DAR leh post entry kat sini????

magik betoi ni!

cucutokpelandok said...

Tok Ali..
Apa komen tok ali berkenaan dengan bekas menteri raba punggung? Kenapa tok ali tak masukan dalam blog ni.. rasanya isu ni tak kurang sensasinya dari isu babi.

rahsia said...

Klon ni nak ajar Mohd Ali Rustam supaya jangan melihat dari kacamata berwarna.

Kalau pemimpin tak tranparent, ginilah sikap dia.

cakap-lepas said...

Dato,

Simpati sungguh dengan dato' sebab ramai yang menghentam dato'.Itulah..kalau nak jadi org UMNO,jadilah org UMNO yang bijak.Rakyat bukan nya bodoh.Lebih pandai daripada pemimpin UMNO/BN yang hanya tau angkat keris,hunus sana sini,ampu sana ampu sini,kaut projek sana projek sini,songlap rompak duit rakyat,poor you dato'...

cucutokpelandok said...

Itulah tandanya rakyat biasa lebih pandai, lebih bijak daripada Tok Ali. Bukan sekadar blog saja yang dapat diklon, nanti Tok Ali sendiri pun akan diklon, seperti dalam filem cicak man tu, bezanya klon Tok Ali tu akan menyokong PR, bukan BN/ Umno.

tuffaya said...

tima kasih kepada penciplak blog ni dan secara automatik ali ketam telah mempromosi blog ni.tahniah ali!apa plak bengong baruwa ni kata tak mempunyai maklumat yg betul?ko yang taip pastu kitaorang kuarkan kat sini cuma bezanya kat sini ada komen pasal sini terbuka mcm blog ko penakut,takut orang komen lebih2 bodoh!!!kalau x mau orang komen tulisla buku cerita untuk budak tadika umno ko hawau.orang cuma nak menilai berita betul atau berita palsu salahke ali??ko ni pentingkan duit je la ali.kubur ko x nampak.gile la ko li

Siapalah aku said...

Dato Ali Rustam,

Aku kadang kala malu bila lihat komen daripada DAto apabila di tanya oleh pemberita mengenai sesuatu isu. Sepatutnya seorang ketua negeri, adalah lebih baik Dato belajar berpidato, belajar berbicara dengan lebih baik dan bukannya sepatah diselang-seli dengan perkataan 'eh'....

Komen dalam blog, dato tak perlu takut untuk baca... banyak mengajar cara-cara berbicara...

Malaysian said...

Saya memang setuju dengan rahsia bahawa Pak Ali ini selalu lihat dari kacamata "racist". Lebih baik blognya ditukar ke "Dari Kacamata Racist Ali Rustam".

azam said...

Kepada yg duplicate blog ni, boleh klonkan juga blog Dr Khir & Mike Tyson. Komen kan sana semua kena sensor.

Malaysian said...

Niat negatif? Tujuan klon ini adalah untuk membaca komen-komen oleh bloggers. Jika tak nak komen-komen, kenapa adakan blog pula?

Nampaknya Pak ALi masih hidup dalam 60an. Tindakannya tidak secocok dengan zaman ini.

Siapa yang tidak relevan dalam kes ini, Pak ALi sendiri atau para bloggers?

azizi saidin said...

zaman sekarang zaman internet..semua perlukan internet, harap2 tak jadikan internet nih untuk menyebarkan cerita yang tidak betull

kalau ada sesapa nak langgan streamyx sambil menderma, sila ke laman blog teman-islam.blogspot.com

mad said...

hehe azizi sempat buat promo jugak. sesapa yg ada link blog mike tyson tolong publish kat sini.tq

fosgate said...

Apa bende lah buat blog tiruan. Knp di dis ablekan comment kat blog original sbb orang asik bg comment mengarut jer. Tp boleh jer kalau nak on kan setting yg perlu approve dulu baru comment keluar. Pelik juga.

Tp kalau korang buat blog kat sini setakat nak ablekan comment.hahaha.. aku rasa pemikiran pembuat blog nih mmg sama tahap lutut juga lah kot. dia tanya.. dia jawab.lol..

fosgate said...

Buat domain berbayar kan buang duit.. duit tu baik bg kat fakir miskin. ;p

pelik juga kalau ada bende free tp yg kene bayar juga yg dikejar. tul tak?

LimBongAn said...

Harian Metro hari ini ada cite pasal Noraniza Idris, kata kawin dengan seorang berpangkat Datuk, ada rumor kata Datuk tu, Datuk Ali Rustam, betul ke?

mad said...

kalau betul datuk ali rustam yg kawin dgn noraniza idris aku memang tak hairan. patut la blog tok ali lama tak update, rupa-rupanya dia sibuk dengan isteri baru hehe. lama jugak tak baca tulisan tok ali yg dungu dan standard budak sekolah tu. kalau dia tulis pengalaman berbulan madu dgn isteri baru sekali-sekala ok jugak kan.

PEMBELA said...

Woo1 Bengg-Ali KETAM

Kau jangan mengajar orang dah. Masakan KETAM mengajar anak berjalan lurus la.

Kau cakap pun tergagap-gagap macam kera tertelan penadol ada hati nak nasihat orang. Pigi dah BenggALI KETAM

Kau hanya tau maki hamun orang. Habis semua orang kau maki. Semua kau cakap tak pandai kerja, pemalaslah, banganglah, bodohlah, budak darjah 1 lagi pandailah. Apa kau ingat kau tu bagus sangat ke? Kau tu pun bangang juga cuma kau tu taraf tinggi sikit iaitu CM YANG BANGANG!

Haaaa sekarang habis semua pegawai-pegawai kerajaan, pengarah-pengarah dan pengurus-pengurus agensi dan syarikat kerajaan negeri Melaka cabut lari.
Mereka yang masih tinggal samada sedang menghitung hari nak cabut atau memang telah lali dengan makian dan cacian kau . Yang akan terus tinggal dan kekal hanyalah beruk-beruk dan kera-kera penjilat yang tak tahu buat kerja tapi pandai mengampu aje.

Mereka yang professional dan benar-benar ingin bekerja memajukan bangsa dan agama semua dah tak tahan. Dah menyampah dengan sikap zalim, ego, bongkak, sombong dan hina kau tu. Kau tak sedar-sedar lagi ke?

Kontraktor melayu yang bukan sedara atau kroni kau buat macam sampah. Kau maki, kau hamun macam mereka ni tak layak jadi kontraktor. Kau hina mereka seolah mereka ni hanya layak jadi tukang angguk sahaja. Kalau mereka mereka buat silap sikit kau maki hamun dan sumpah seranah mereka. Kau kata mereka melayu tak boleh harap dan macam-macam. Tapi bila kena pada kontraktor kroni dan sedara kau biar projek terlungkup pun kau buat tak nampak aje. Yang peliknya kalau dengan kontraktor-kontraktor cina kau bukan main baik lagi. Ada apa-apa ke?

Wooi BenggAli KETAM. Kau ingat kami orang Melayu Melaka ni bodoh ke? Kami melihat dan memerhati apa yang kau buat. Kami simpan dalam hati cacian dan makian kau kepada kami. Kami telan semua hinaan kau. Kami sedar kau sedang membodoh-bodohkan kami. Di depan kami kau berlagak seperti Pejuang Melayu tapi di belakang kau sebenarnya Pertualang Melayu. Di depan kami kau bertempik kaulah pejuang Melayu, Naib Presidem UMNO, DMDI dan macam-macamlah. Tapi dibelakang kami kau memperlekeh-lekehkan dan menghina orang melayu. Kau kata orang melayu bodoh. Kau kata orang melayu pemalas dan tak boleh diubah dan macam-macam lagi. Inikah PEJUANG MELAYU? Ingat!! Kami sedang memerhati kau lebih dekat daripada yang kau sangkakan.

Jangan ingat kami tak nampak kau memerintah Melaka ini macam kau Sultan Melaka. Kau belagak beraja dimata bersultan di hati. Jangan ingat kami tak mendengar kata-kata kau dengan sombong memaki-hamun dan menghina kami orang Melayu. Kau umpamakan kami lebih hina dari babi-babi yang kau bela kat Paya Mengkuang tu.

Sayang sekali Melaka tak bersultan. Kalau tidak nasib kau tak ubah macam si Deris dan Shahidan.

Apa cerita dana perubatan untuk orang miskin Putra Hospital yang YAB "Datuk Seri" Lim Guan Eng cakap kau dah songlap tu? Betul ke kau songlap? Kalau tak betul apsal kau tak pergi saman YAB Ketua Menteri Pulau Pinang tu?

Tapi ingat dia tu dulu kau tengok macam anjing kurap tapi sekarang dia dah setaraf dengan kau. Bini dia YAB "Datin Seri" Betty pun dah setaraf bini kau. Tapi kami rang melayu melaka nampak macam tak setaraf sebab dia tu lawyer tapi bini kau minah kilang jer.

Kami rakyat Melaka juga dengar macam-macam cerita pasal Percutian Mewah Ketua Mentri, Salah guna Dana Yayasan Melaka, Tabung Amanah Pendidikan Melaka, Zakat, MAIM, PAM, KMB. Minta BPR tolong siasat segera. Rasanya BPR boleh buka 10 fail siasatan sekaligus sebab banyak kes boleh bongkar kalau tak mahu buang masa. Takkan nak tunggu orang buat laporan baru nak siasat kot.

Saya menyeru kepada semua YB dan Exco kerajaa Negeri Melaka supaya tidak tunduk membabi-buta kepada si BenggALI KETAM ni.

Saya yakin semua rakyat negeri Melaka akan menolak kepimpinan BenggALI-KETAM yang sombong dan hina.

Kepada BenggALI KETAM. Apa perasaan kau bila baca comment ini. Marah? Berdendam? Terhina? Kalau kau rasa begitu, kami rakyat Melaka juga telah lama rasa begitu. Jangan terlalu selesa kerana kami sedang menghitung hari melihat kejatuhanmu.


Cicit Hang Jebat

sk&kt said...

Tahniah Pak Ali Ketam kerana mendapat blog yang baru ini sebagai hadiah pilihanraya.
BN kalah pilihanraya, babi pun jadi mangsa, nampaknya pilihanraya akan datang Pak Ali Ketam pula yg akan jadi mangsa.
Engkau patut baca komen-komen di sini yang disampaikan oleh org-org yang lebih bijak drpd anda, untuk membuka minda anda yang masih bertahap tadika. Jangan asyik pakai kaca mata buta dan racist.
Tahniah sekali lagi karana dihadiahkan begitu banyak komen!!

papabz said...

bongkakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

babi_rustam said...

You r a disgrace to Melaka ppl.

sk&kt said...

Pengundi sekarang sudah pandai,
bila blog asal ditutup dan dipadam semua komennya, kita ada blog alternatif. Sama juga BN yg sudah corrupt dan tidak boleh diharap lagi, pengundi ada jalan alternatif iaitu Pakatan Rakyat.
Hidup Pakatan Rakyat....!!!

papabz said...

HEY ALI BABA RUSTAM LAPOK,,,,,KALAU ORANG TANYA SOALAN,,,TLG JAWAP LA ,,,JAWAAAAAP ,,TAK RETI KE,,,,INI ASYIK NK BUAT PENGUMUMAN BASI KO TU,,,CONTOHI LAH BLOG NURUL IZZAH,,,KECIK2 CILI PADI DIYE TU,,,PANDAI JUGAK DIYE JAWAP SOALAN DR PEBDUDUK LEMBAH PANTAI,,,,
SYABAS pakatan ,,,,,reformasi!

yourfather said...

AR, i think you should CLOSE ur blog coz u r making urself just like a fool, a pantat, an idiot, a basket, a pukmak, a & a & a...and something like that. Did u get the point???

www.mka.blogspot.com said...

Syabas atas wujudnya blog klon

www.mka.blogspot.com said...

Itulah Dato'Ali ketam,kenapa tutup ruangan untuk pembaca menghantar komen kepada blog dato'Kalau Dato'tak tutup,sudah tentu tak ada orang yang nak klonkan blog Dato'

jombaliga said...

dear para blogger yang menulis comment dalam blog ciplak ini,
Untuk makluman, anda semua bolehlah menghantar komen yang ke barisanmelaka.blogspot.com. Dah sah-sah itu adalah direct dibawah Datuk Ali. Bolehlah beliau dan org2 yang berkenaan menjawab pelbagai isu yang timbul disitu. Ini tidak, bila komen di tempat yang bukan sepatutnya, macamana dia nak jawab… abik contohlah… Kita ada sebiji rumah teres. Design dan perabot dalamnya kita yang isi ikut kita punya citarasa. Tapi bila jiran kita Nampak..dia pun nak beli perabot dan design rumah dia sebijik macam umah kita… dah tuh kalau org yang mengomen rumah tuh…mestilah tn punya rumah tuh yang kena respon.. apa pulak org lain nak punya rumah nak respon wpun dia mengata dia… aku rasa dia pon takde masa nak layan komen dalam blog ni…
Korang kalau nak komen, gi lah komen betul2 kat dalam barisanmelaka blogspot.com. Datuk Seri Ali juga mempunyai blognya di bwh N17bukitbaru.blogspot.com. Komen setempat utk semua YB-YB di Melaka semua di bawah barisanmelaka blogspot.com. Harap dapatlah saudara2 yang cerdik pandai ni, hantar komen kat sana…kat situ mungkin beliau dan mereka yang terlibat bolehlah menjawab apa jua isu yang melibatkan kerajaan negeri Melaka.

Soal tutup komen takkan timbul lagi..sebab dah pun ada ruang utk sama2 komen dan bertanya apa juga masalah yang terlibat. Jangan fikirkan perkara negative. Nak entadbir negeri bukan mudah.Pelbagai perkara yang telah datuk lakukan.. kalau boleh biarlah saya menyentuh sedikit sebnyk apa juga komen yang timbul dalam blog ini atau blog2 yang lain…merujuk pada dakwaan rm400juta utk sungai Melaka, hari ini saya sebagai anak melaka, saya merasa bangga melihat setiap hari bot-bot dengan pelancong penuh menyusuri sungai Melaka.Saya sampai hari ni masih lagi x dapat nak naik sebab masa dapat naik, kami dah beratur kemudian dimaklumkan ada hal kematian itu yang kami terpaksa blah dari tepi bot. Tapi yang saya dan kwn2 lihat hari ni, tedapat banyak peluang pekerjaan kepada anak tempatan. Begitu juga dengan peluang perniagaan.. waimah kecilpun gerainya tapi masih org melayu kita juga yang berniaga.
Begitu juga dengan menara taming sari yang gah dan hebat.. yang saya telah difahamkan telah menjana kutipan yang bagus... Hebat..walaupun baru sahaja dibuka.Bagi orang yang berfikiran sempit pasti akan berfikir bhwa kesemua projek tidak memberi makna dan kesan yang panjang. tetapi pada hakikatnya ia telah memberi banyak manfaat kepada pembangunan negeri Melaka dan pendapatan anak melaka itu sendiri…. Berapa banyak staff mereka yang ada dr jaga cashier sehingga maitainance…. Ada juga kemudahan mesra oku. Takkan itu semua ketua menteri Melaka nak fikirkan?

Tak usah ditanya tentang kebajikan dalam negeri Melaka. Negeri Lain baru nak naik rm50 bagi cikgu sekolah agama.... kerajaan negeri melaka pulak telah membyar rm1089 bagi setiap cikgu...(bayaran paling tinggi di msia..) tak kecoh pun?....ini lim guan eng baru berarak bersama dalam majlis maulidur rasul,,,,heboh semalaya.. itu sume gimik politik murahan...Aku pon trak faham lah…

percayalah... orang melayu semakin terpedaya dengan PKR...
Lebih baik lagi UMNO dan PAS!! (TAKBIR!!!!!) SENTIASA MENDAHULUKAN ORG MELAYU DAN AGAMA.
Betul tak pemudabukitkatil.blogspot.com?
Apa-apapun, percayalah para bloggers semua, ketua menteri Melaka da semua adunnya sedang berusaha memberikan yang terbaik buat rakyat Melaka. Jadi kita sebagai rakyat Malaysia, jangan menuding jari dan tau menyalahkan orang lain sahaja, sedangkan kita sendiri punya tangungjawab…punya tugas…. PRU ke 12 telah member pengajaran kepada mereka dan kita semua. Jangan dihentam terus-terusan kerana apabila kita hilang kuasa nanti.. Melayu sudah tidak punya apa… kita juga dapat telan air liur sahaja waktu itu…

wassallam

gagakhitam said...

salam kepada semua blogger..

aku rasa lah sapa yang sedut DAR punya blog ni memang takde otak....nyusahkan orang je..macam mana orang melayu nak maju..kalu ada sepuluh orang macamni alamatnya lingkuplah bangsa kita.wat penat korang je membebel2 kat cnie tapi xde sapa nak dengar.baik korang pegi post semua komen korang kat BARISANMELAKA.BLOGSPOT...

INGAT KALU NAK BAGI KOMEN TU BIARLAH MEMBANGUN SIKIT..

AK-47 berani benar said...

halo

www.mka.blogspot.com said...

Assalamualaikum kau orang semua,apa kata layarilah pula blog aku yang baru dilancarkan ni,blog aku ni adalah mengenai kritikan dan teguran terhadap kenyataan pemimpin UMNO-BN.Blog aku yang sebenarnya ialah:wwwmka.blogspot.com dan bukannya www.mka.blogspot.com

gagakhitam said...

KEPADA WWW.MKA.BLOGSPOT....

WEI PEGI LAH MABUK SUKA ATI AKULAH NAK KUTUK SAPA.KO LEH KUTUK AKU NYER KERAJAAN APSAL PLAK AKU TAK LEH KUTUK PEMBANGKANG.AKU NI ORANG MELAYU YANG TAK KAN ANGKAT SUMPAH DI TANAH AIR SENDIRI DENGAN BANGSA LAIN YANG DI PANGGIL PEMBANGKANG APE KO GILA KE?

KO NI LAIN KALI PERGILAH KE SINGAPURA BARU KO TAU KEADAAN MELAYU KAT SANA..

AKU MENEGAKKAN KEADILAN MEMANG BLOG NI TIRUAN..TAK MACAM KO!!

GILO LAH KO NI!!!

PIRAHH MABUK

tokjanggut.... said...

kepada semua sahabat2....
saya amat terkejut dengan tindakan seorang ahli parlimen DAP...yang telah membidas institusi beraja negara kita ini..
pada saya amatlah tidak patut beliau mengeluarkan kenyataan seperti itu..kerana beliau bukanlah seorang yang berbangsa melayu & beragama ISLAM...
apa yang ingin saya katakan beliau patut SEDAR DIRI...

p/s:kalo nak tau sape yb tu korang tgklah akbar utusan malaysia bertarikh 06/05/2008....

mie said...

kalau dah blog sendiri xbukak komen, apatah lagi blog dun..hoho~

lama btol eh xupdate..hilang dah ke?

puteraiblis said...

Free just for freedom like in hell.. heaven is nothing.....
Human arrhh...

to all adam and hawa child,.. sepanjang aku baca dan perhatikan teks dalam blog ne.. aku merasakan dimana blogger2 tidak mengambil kisah tentang pandanggan dan pendapat orang lain juga hanya mengutuk sesama sendiri samada pembangkang **** dan UMNO ****,
dan juga aku lihat ada diantara blogger yang bagus dan "kurang",

dan ada diantara blogger yang bagus spt: pembela serta tok janggut, dan kurang spt mad, sk&kt, papabz, yourfather, www.mka.blogspot, gagakhitam, ak-47beranibenar dan juga mie yang mana mereka ini menggunakan teks ikut suka hati aje,.

jadi kesimpulan semuanya is nothing. pendapat aku pembangkang ada terpesong dari matlamat mereka manakala UMNO dan BN masih tercari-cari kemerosotan mereka pada tahun ini. (kekalahan BN dan Umno bukan dari undi tetapi kekalahan mereka dari semua jentera yang tidak bersatu semasa kempen juga "JANJI" kurang dikotakan) bagi pakatan pembangkang tidak perlulah bersuka2 kerana kejatuhan dan pergolakan dalaman yang besar juga akan berlaku dalam masa 2tahun pertama ini.

tak perlulah menggunakan janji untuk kemenangan, gunakan strategi,pengalaman dan kelebihan yang ada.

free make freedom.

pohci said...

tak nak blog di bm@blog lah, sana pro-bn buta. penu dgn gejala2 yg korupt

infini said...

Blogger sediakan options enable dan disable comment.

Aku tak paham apa jenis penyakit mental budak klon ni hidap.

Kalau dah tergedik sgt mintak org komen apesal disable enonymous comment? Lu mental la bai.

xenobiologista said...

Fella a bit the slow right...now only noticed other people mirror his blog. Padan muka lah.

mad said...

pemalasnya ali ketam ni, dah hampir sebulan blog tak update. sibuk dgn isteri baru agaknya

ryan said...

Tok Janggut,

So, did you condemn UMNO when they were against the Perlis and Terengganu Regent? Do you mean that UMNO has the privilge in doing so by challenging the monarchy? hypocritical and double-standard, duh~

mad said...

enak betul isteri baru sampai blog tak diendahkan lagi. jangan pulak kerja utk rkyat pun tak diendahkan sudahlah.

tokjanggut.... said...

saudara ryan...
sebagai rakyat malaysia kita perlu sama2 mempertahankan sistem beraja..kerana beraja merupakan lambang kerajaan malaysia..
tidak timbul soal hipokrit..
cuba kita tengok di negara jiran kita,Thailand...mereka menghukum sesiapa yang terbukti bersalah menghina raja mereka..inilah contoh yang patut kita ikuti...

cucutokpelandok said...

Hai Tok Li, kenapa dengan blog ni..? Tak update ke? Ke takada masa sebab asyik dengan bini muda. Komen sikit pasal JJ Tok Li..
Raba punggung tu kalau dalam loghat kelantan ialah Jamah Jubor (JJ)

masakini said...

tok berjanggut karat,

"sebagai rakyat malaysia kita perlu sama2 mempertahankan sistem beraja..kerana beraja merupakan lambang kerajaan malaysia.."

- Memang betul 100%

tidak timbul soal hipokrit..

- takkkk...! asalkan ianya tak keterlaluan, berpositif atau tak berhinaan kepada raja-raja kita.
...Bukanlah awak..(berkarat punya orang)...cakaplah, sebab kamu ni bukan...sultan.

"cuba kita tengok di negara jiran kita,Thailand"

- MEREKA tu mengamalkan sistem kerajaan yang adil DEMI kepentingan negara dan rakyat. TAK ADALAH gejala-gejala seperti DMM lah, AAB lah, C$4 lah, SIL lah and lain-lain lahhh. Oleh kerana ni.. mereka BOLEH.

"..mereka menghukum sesiapa yang terbukti bersalah menghina raja mereka"

- kita macam tu ke? kalau betul...siapa yg hina raja k.i.t.a?

"..inilah contoh yang patut kita ikuti..."

- Oh...contoh yg UMNO lakukan? yg tak bertanggungjawab serta bongkak dan biadap ke?

rahsia said...

Belog baru pemimpin kelakar ni : http://www.mohdalirustam.com/

Update sikit. tankiu

rahsia said...

Asyik berhijrah mamat sorang ni.

mad said...

hahaha ayuh kita serbu blog baru ali ketam.

mad said...

ayuh kita terjah

infini said...

Ini last masej utk budak klon mental.

"SILA ENABLE ANONYMOUS COMMENT"...

Kan niat ko nak suruh org komen kan? TERGEDIK-GEDIK komplen orang disable komen, apa citer bai ?

cheehung said...

Kepada MB Melaka, kalau u kata 'web blog lain adalah tiruan' saya setuju tetapi 'tidak mempunyai maklumat yang betul'tak kan YB pun setuju? Sebab web blog lain adalah salin isi YB bulat-bulat. Unless, apa-apa isi yang dipost pada web blog YB yang rasmi itu adalah tidak betul jugak...lolz

Mr. Right said...

Peniru Ali,
Seperti ramai diantara pengomen disini, saya pun tidak berminat nak komen apa yang Ali Rustam tulis. Saya hanya ingin mempromosikan blog saya. Saya tidak pun membuang masa saya membaca tulisan Ali Rustam., saya hanya terus click perkataan 'Post a Comment' dan tinggalkan komen. Dengan harapan akan ada orang terbaca komen saya yang panjang dan unik ini. Seterusnya dia akan click nickname saya dan terus pergi ke blog saya. Saya desperately memerlukan visitor untuk blog saya yang sememangnya tidak popular. Saya percaya paling kurang beberapa puluh reader akan terpanggil untuk melawat blog saya. Beberapa puluh visitor itu pun sudah memadai.

Penyamar sebagai Ali Rustam,
Tolong approve komen saya ini. Saya tidak pun mengutuk atau mencaci sesiapa, sekadar melakukan promosi murahan sahaja. Saya juga berharap moderator tidak akan mambaca komen ini dan simply approved.

Penyamar Ali Rustam,
Lepas ini saya akan pergi ke blog Chedet, Dr.Khir, Mat2Taib dan meninggalkan komen yang hampir serupa.

Kepada yang malas click, just pergi ke www.akubetul.com. Itulah blog saya.

Terima kasih.

Hahahahahha....!!!!

mangchikla said...

Waaaaa ..blog ori dah kene buang ek?

Opang said...

saudara pengklon,

ali ketam dah ada website baru.

http://www.mohdalirustam.com/

and masih lagi mendelete/tidak meluluskan komen.

LeeZ said...

sampai bila la pemimpin2 UMNO ni ingat diorang lebih cerdik dari rakyat kan???? tolonglahhhh!!!!

qweaq said...

wow gold!All wow gold US Server 24.99$/1000G on sell! Cheap wow gold,wow gold,wow gold,Buy Cheapest/Safe/Fast WoW US EU wow gold Power leveling wow gold from the time you World of Warcraft gold ordered!

wow power leveling wow power leveling power leveling wow power leveling wow powerleveling wow power levelingcheap wow power leveling wow power leveling buy wow power leveling wow power leveling buy power leveling wow power leveling cheap power leveling wow power leveling wow power leveling wow power leveling wow powerleveling wow power leveling power leveling wow power leveling wow powerleveling wow power leveling buy rolex cheap rolex wow gold wow gold wow gold wow goldfanfan980110fsdf

xicao said...

frs升降机 同声翻译 同声传译 同声翻译设备 文件柜 会议设备租赁 同声传译设备租赁 表决器租赁 更衣柜 钢管 无缝钢管 服务器数据恢复 论文发表

升降平台 登车桥 升降机 升降机 铝合金升降机 液压升降机 液压机械 升降平台 升降台 高空作业平台 升降机 升降平台 弹簧 数据恢复 RAID数据恢复 无缝管 博客

WOW Gold WOWGold World Of Warcraft Gold WOW Power Leveling WOW PowerLeveling World Of Warcraft Power Leveling World Of Warcraft PowerLeveling

Breathalyzer Gas Alarm Breathalyser Co Alarm Co Detector Alcohol Tester Alcohol Tester Gas Detector
few

abe MIE said...

ko tak tahu ke yang orang sebenar nak saman kau...diaorang boleh kesan melalui talian yang kau selalu pakai... simpan duit nak jadi wang jaminan dan makanan banyak-banyak nanti kena lokap ada juga bekalan ko bawa ....KAU JANGAN FITNAH ORANG NANTI KENA SAMAN...


pkrpasdap.blogspot.com

koujie said...

ali rustam....
selesaikan isu pembelian tanah di Durian Tunggal tahun 2004...

rakyat ditipu kerajaan negeri kerana pada awalnya, kjaan kata nak beli tanah utk sekolah, tapi last2 terbiar camtu jer....

kjaan dah dapat tanah tu dengan harga murah, tapi dh dpt murah pun, kjaan mlaka still x abes byr lagi....aku x halalkan korang makan duit haram tu sampai ke hari kiamat!!!!!!!!!!!

sexy said...

情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,A片,A片,A片,A片,A片,A片,情趣用品,A片,情趣用品,A片,情趣用品,a片,情趣用品

A片,A片,AV女優,色情,成人,做愛,情色,AIO,視訊聊天室,SEX,聊天室,自拍,AV,情色,成人,情色,aio,sex,成人,情色

免費A片,美女視訊,情色交友,免費AV,色情網站,辣妹視訊,美女交友,色情影片,成人影片,成人網站,H漫,18成人,成人圖片,成人漫畫,情色網,日本A片,免費A片下載,性愛

情色文學,色情A片,A片下載,色情遊戲,色情影片,色情聊天室,情色電影,免費視訊,免費視訊聊天,免費視訊聊天室,一葉情貼圖片區,情色視訊,免費成人影片,視訊交友,視訊聊天,言情小說,愛情小說,AV片,A漫,AVDVD,情色論壇,視訊美女,AV成人網,成人交友,成人電影,成人貼圖,成人小說,成人文章,成人圖片區,成人遊戲,愛情公寓,情色貼圖,色情小說,情色小說,成人論壇


av女優,av,av片,aio交友愛情館,ut聊天室,聊天室,豆豆聊天室,色情聊天室,尋夢園聊天室,080聊天室,視訊聊天室,080苗栗人聊天室,上班族聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,一夜情聊天室,情色聊天室,情色視訊

視訊聊天室,聊天室,視訊,,情色視訊,視訊交友,視訊交友90739,免費視訊,免費視訊聊天,視訊聊天,UT聊天室,聊天室,美女視訊,視訊交友網,豆豆聊天室,A片,尋夢園聊天室,色情聊天室,聊天室尋夢園,成人聊天室,中部人聊天室,一夜情聊天室,情色聊天室,080中部人聊天室,080聊天室,美女交友,辣妹視訊

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)